Logo Go3 e-Arşiv Fatura

Logo e-Arşiv Fatura

Mükellefler için Akıllı Seçim Logo e-Arşiv Fatura

Logo e-Arşiv Fatura vergi mükelleflerinin faturalarını dijital ortamda oluşturup saklamalarına olanak tanıyan, fiziksel belge arşivleme ihtiyacını ortadan kaldıran dijital bir çözümdür. Bu yenilik hem mal ve hizmet sağlayıcılar hem de nihai tüketiciler için pratik ve etkili bir çözüm sunuyor. Tüm e-Faturalar Gelir İdaresi Başkanlığı'na raporlanmakta olup, gönderim ve alımı için merkezi bir mekanizma bulunmaktadır. Gelir İdaresi Başkanlığı e-Fatura sürecini denetlemektedir. e-Arşiv faturalarda Gelir İdaresi Başkanlığı'na raporlanır ancak bu raporlama genellikle e-arşiv fatura hizmeti veren çözüm ortakları tarafından gerçekleştirilir.

e-Arşiv Fatura kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de raporların zamanında Gelir İdaresi Başkanlığı'na iletilmesidir. Bu raporların faturanın düzenlendiği günü takip eden günün gece yarısına kadar Gelir İdaresi Başkanlığı'na gönderilmesi gerekmektedir.

e-Arşiv Faturanın Avantajları

E-Arşiv Faturalandırma söz konusu olduğunda, özel bir entegratörden faydalanmak birçok farklı avantaj sunar:

Her Yerden, her cihazdan erişilebilirlik: Özel entegratörler bulut teknolojisinden yararlanarak e-Arşiv Faturalarınıza internet bağlantısı olan hemen hemen her yerden ve her cihazdan erişebilmenizi sağlar.

Kolay düzenleme ve iletme: Özel entegratör sistemi üzerinden e-Arşiv Faturalarınızı dilediğiniz zaman düzenleme esnekliğine sahipsiniz. Bu kolaylaştırılmış süreç, güncellenen faturaları alıcılarınıza derhal iletmenize olanak tanır.

Verimli fatura kabulü veya reddi: Özel entegratörler, faturaları kullanıcı dostu tek bir sistem aracılığıyla kabul etme veya reddetme görevini basitleştirir.

10 yıl boyunca güvenli fatura saklama: Özel entegratör ile faturalarınızı 10 yıla kadar güvenle saklayabilirsiniz.

Logo Go3 e-Arşiv Fatura

e Arşiv Fatura Logo Nasıl Kesilir

e Arşiv Fatura Logo son kullanıcılar veya müşteriler için özel olarak tasarlanmıştır ve genellikle e-ticaret işletmeleri tarafından, satın alma sonrasında e-posta yoluyla fatura göndermek için kullanılır. Ayrıca e-Fatura kullanmayan tüzel kişilerle iş birlikleriniz varsa onlara da e-Arşiv faturası gönderebilirsiniz. Portala erişerek e-Arşiv faturalarınızı rahatlıkla oluşturabilirsiniz. Bu yöntem özellikle sınırlı kaynaklara sahip küçük işletmeler için avantajlıdır. e-Faturalara göre önemli bir avantajı, resmi kurumlarca kabul edilen basılı belge olarak geçerli olmasıdır. Bu faturalar ücretsiz formatta hazırlanıp onaylanıp mali mühür ve zaman damgası ile saklanarak yasal düzenlemelere uygunluk sağlanmaktadır.

Halihazırda e-Fatura mükellefi iseniz e-Arşiv uygulamasına geçiş oldukça kolaydır. eLogo (siparis.elogo.com.tr) üzerinden başvuru yaparak geçiş yapabilirsiniz, ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı'na başvurmanıza gerek yoktur. Henüz e-Fatura mükellefi olmayanlar için e-Arşiv uygulamasının avantajlarından yararlanmanın ilk adımı e-Fatura sistemine geçiştir. e-Fatura mükellefiyetinizi oluşturduktan sonra e-Arşiv uygulamasının sağladığı kolaylıklardan yararlanabilirsiniz

Logo Go3 e-Arşiv Fatura

e-Arşiv Nedir?

e-Arşiv, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kaydedilen faturalar başta olmak üzere, elektronik ortamda analiz edilmesini, saklanmasını, sunulmasını ve raporlanmasını kolaylaştıran bir uygulamadır. Temel olarak, işletmelerin elektronik olarak fatura oluşturmasına ve müşterilerine iletmesine olanak tanıyan bir elektronik faturalama biçimi olarak işlev görür. e-Arşiv'in kullanımı, gelir idaresi ve ilgili sektör tarafından belirlenen standartlara göre değişiklik göstermektedir.

e-Arşiv ve e-Fatura görsel benzerlikleri nedeniyle sıklıkla karıştırılsa da farklı amaçlara hizmet etmektedir:

e-Fatura ile aynı zamanda e-Fatura kullanıcısı olan müşterilerinize fatura gönderirsiniz. E-Arşiv faturalar ise e-Fatura kullanmayan müşterilere yöneliktir. Örneğin bir tüzel kişiye veya e-Fatura'ya geçiş yapmamış bir kuruluşa e-Arşiv faturası düzenleyebilirsiniz.

e-Arşiv fatura elektronik faturalama için kullanırken müşterinizin e-Fatura kullanıcısı olup olmadığını belirlemenize gerek yoktur. Sistem bunu müşterinizin vergi numarasına göre tespit eder ve sizi buna göre yönlendirir. Bu, kolayca satış yapabileceğiniz, elektronik fatura oluşturabileceğiniz ve bunu hemen müşterinize gönderebileceğiniz anlamına gelir.

e-Fatura ve e-Arşiv Arasındaki Farklar Nelerdir?

e-Fatura, vergi mükellefi olan firmalar için tasarlanmış ve firmalar arasında elektronik fatura alışverişine olanak sağlayan elektronik faturadır. Kağıt faturanın dijital temsilidir ve öncelikle işletmeler arası işlemlerde kullanılır. e-Arşiv Fatura ise aynı zamanda bir elektronik fatura olmakla birlikte, e-fatura mükellefi olmayan firmalara veya nihai tüketicilere yöneliktir.

Bazı bölgelerde veya belirli işletme türlerinde e-Fatura kullanımı zorunlu olabilse de, isteyen her şirket kendi isteğiyle e-Fatura'ya geçiş yapabilir. Geçmişte e-Arşiv faturaları genellikle e-Fatura'ya ek olarak kullanılıyordu ve firmaların öncelikle e-Fatura sistemine dahil olması gerekiyordu. Ancak son dönemde yapılan düzenlemeler, e-arşiv faturalarının, e-fatura kullanıcısı olmaya gerek kalmadan, özel entegratörler aracılığıyla bağımsız olarak düzenlenmesine olanak tanımaktadır.

e Arşiv Fatura Logo Nasıl İptal Edilir

e-Arşiv Faturasının iptal edilmesi bazen çeşitli sebeplerden dolayı gerekli olabilmektedir. Neyse ki Logo e Arşiv Fatura iptali oldukça basittir ve kağıt faturaya benzer prosedürleri takip eder. Vergi Usul Kanunu uyarınca geleneksel kağıt fatura benzeri itiraz, iptal veya iade süreçleri sunmaktadır. Bu gibi durumlarda e-Arşiv Faturanızı iptal etmek sadece birkaç basit adımı içermektedir. Faturayı alıcıya gönderdikten sonra, gerekirse faturayı iptal edebileceğiniz belirli bir süre vardır. Aynı şekilde alıcının, faturayı aldıktan sonra belirlenen süre içerisinde faturaya itiraz etme ve iptalini isteme hakkı bulunmaktadır.

Bireysel müşteri satın aldığı ürünü iade etmek istediğinde süreç, ürünün satın alındığı firmanın iade politikalarına bağlı kalmayı gerektirebilir. Müşteri çevrimiçi bir satın alma işlemi gerçekleştirdiyse, genellikle kendisine gönderilen faturanın çıktısını alır, gerekli iade bilgilerini doldurur ve hem faturayı hem de ürünü işlenmek üzere gönderir.

E-arşiv faturanızı 7 gün içerisinde iptal edemezseniz Logo sistemi üzerinden iade faturası oluşturup satıcıya göndermeniz gerekmektedir. Alıcı iade faturanızı aldıktan sonra e-arşiv faturanızı yeniden düzenleyebilir ve alıcıya iletebilirsiniz. e-Arşiv portalı üzerinden oluşturulan faturalar, başlangıçta taslak halinde saklanır ve taslak faturaları gerektiği gibi revize etme ve iptal etme esnekliği sağlar. Ancak Gelir İdaresi Başkanlığı Portalı üzerinden düzenlenen faturaların işleme alındıktan sonra iptal edilemez.

 

    • Adres: Merkez Mah. Abide-i Hürriyet Cad. Blackout İş Merkezi No:211 İç Kapı No: 64 Şişli / İstanbul
    • email: info@binary.com.tr

©2022 Binary Yazılım Danışmanlık. Tüm Hakları Saklıdır.